Dr. Manuel Lérida Decker

Vaya al Contenido
Немска поговорка: "Покажете ми поведението на вашето куче и аз ще ви кажа кой сте!"

Чрез Съзвездията за животни ние изследваме ролята и дори задачата, която всяко животно заема в живота ни, тъй като те могат да играят важна роля в него.
Как работи?

Методът „Уъркшопове за съзвездия за животни“ е последователно развитие на системните съзвездия. Състои се от това, че всеки човек, с помощта на представители, работи по свой собствен въпрос относно своето животно. С това се правят изводи от настоящата връзка между животното и неговия господар, търсейки решения на възникналите проблеми.

Всички животни са много чувствителни към нашите промени в чувствата и емоциите. Те усещат нашата радост, но и нашата болка и нашата тъга. Много пъти, поради безусловната си любов към господаря, те поемат нашите емоционални тежести, въпреки че това не им отговаря. Последицата от тази саможертва може да се прояви в негативно поведение, агресивност, мании, апатия и т.н.

Също така често срещаме ситуации, в които нашите животни се идентифицират толкова много, че развиват и представят същите симптоми на болестите, преживявани от хората, с които се чувстват по-свързани.

Специалното при тази работа е, че работилницата се улеснява без присъствието на животни. Тоест животните ще бъдат представени от помощници (хора), присъстващи в работилницата.

Regreso al contenido